Kranio-sakral Terapi

Jeg bruger KRANIO-SAKRAL TERAPI i forbindelse med Afspændingsbehandlinger, særlig når jeg er ved ansigtet, hvor det giver ro og dyb afspænding.

 Hvad er Kranio-sakral Terapi ( livets åndedræt).

Kranio-sakral Terapi er en meget blid, men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egen puls(den kranio-sakrale rytme) med det sigte, at påvirke kroppens selvhelbredelse.

En behandling foregår ved at klienten ligger afslappet på en briks, mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, især omkring hoved, hvirvelsøjle og bækken. Klinten oplever ofte en dyb afslappelse, en nærmest meditativ søvn.

KST har sine rødder i bla. osteopatien, men arbejder først og fremmest ud fra den kranio-sakrale rytme, som stammer fra en næsten umærkelig pulseren i cerebrospinalvæsken (hjerne og rygmarvsvæsken), som beskytter hjerne og rygmarv. Muskler, knogler, hinder, væske, kirtler og nerver danner det kranio-sakrale system, som strækker sig fra kraniet til korsben(os sakkcrum), heraf navnet kranio-sakral.

KST-behandlerens arbejde går ud på, at mærke og "koble sig på" klientens kranio-sakral puls, for at finde frem til eventuelle restriktioner og ubalancer i systemet. Ved hjælp af en lang række blide teknikker, løsnes op så kranio-sakral pulsen bevæger sig i en normal rytme, mellem 6 til 14 gange pr. minut.